Ytterligare ett år äldre som höns- och vaktelägare. Mindre förändringar blev det blivit 2010, då Barnevelder och Sumatra flyttade in. Maranernas avelsgrupp reducerades till enbart hönor. De är alldeles för trevliga för att sälja. Barneveldergruppen ser verkligen trevlig ut och det ska bli kul att kläcka fram lite kycklingar. Sumatra kom hit av en tillfällighet. De var till salu på Nationalutställningen i Backamo och jag blev lite kär… Några extra höns går det alltid att få plats med.

Isbargruppen har utökats med ny obesläktad avelstrio, samt unghönor kläckta här hemma. Även dv Wyandottegruppen har utökats med tre nya hönor och en ungtupp. Australorpgruppen kommer att utökas med ytterligare en tupp och några hönor. Ungdomarna går för sig än så länge. Houdanerna är den enda gruppen som redan har tillräckligt av både hönor och tuppar.

Vaktlarna håller sig på samma antal och bor ute, vilket fungerar riktigt bra. De är pigga och alerta, värper, galer, rymmer och kommer tillbaka.

Snart är det dags att titta över och sälja lite hönor och tuppar. Det bli gärna fler än tänkt, speciellt som jag gärna samlar lite och tycker alla är fina, trevliga, käcka, värper bra eller har andra utmärkta egenskaper som gör att de borde vara kvar här smiley.

Nu börjar 2011 års planer bland både höns och vaktlar. I år kommer jag börja kläcka först i mars-april och då främst till föryngring i egna hönshuset.